Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със стоп

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със стоп

Постоянно ми свети левия стоп, независимо дали е на контакт колата, запалена или съм извадил контактния кюч. Гледах схемата в eLearn, но нищо не ми идва на идея.......
    Ако някой има идея и може да ми помогне ще съм благодарен.
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD 140HP

Търси проблема или в платката или в ключа за паркинг
    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Ако беше ключа за паркинг щеше да свети по слабо. Коя платка имаш предвид? Зелената кутия до бушоните под волана ли?

Comment

На мен ми се случи от окъсила жица в шлауха на капака
        AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

не на самия стоп или провери багажника.Някъде назад съм пускал снимка на кабелите.Обикновено се прекъсват,но по-скоро нещо не работи от колкото да работи постоянно.Но все пак виж и там
          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от lacho.lazarov Покажи съобщение
            Ако беше ключа за паркинг щеше да свети по слабо. Коя платка имаш предвид? Зелената кутия до бушоните под волана ли?
            Тази кутийка е модул за управление на светлините. Ако е от него по скоро няма да ти свети нещо а не обратното. Колегата Linkestis е прав, виж по скоро за окъсяване на кабели. За всеки случай извади буксите напръскай със спрей и пак ги включи, като опиташ да размърдваш кабелите, може и да помогне.
            sigpic
            Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
            АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
            АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

От опита ми с ремонта на електроника много добре ми е известно, че по някога транзисторите като изгорят стават като активен товар или прекъсват.
              Преди малко разглобих випроснара зелена кутийка и я включих разглобена към кабелите. Установих, че много грее ена интегрална схема BTS409L1 - High Side Switches. Което напълно съвпадаше с мойто предположение. Лошото е, че я няма в наличност и ще трябва да чакам доставка.

Comment

От опита ми с ремонта на електроника много добре ми е известно, че по някога транзисторите като изгорят стават като активен товар или прекъсват.
                Преди малко разглобих випроснара зелена кутийка и я включих разглобена към кабелите. Установих, че много грее ена интегрална схема BTS409L1 - High Side Switches. Което напълно съвпадаше с мойто предположение. Лошото е, че я няма в наличност и ще трябва да чакам доставка.
                Ами колега щом е така смени местата на същата джаджа -тази за средния стоп до стъклото. Ще си имаш стопове без средния. А като поръчаш и ти дойде новата ще я сложиш на място и воала, ще имаш и трети стоп.
                sigpic

Comment

Не става колега. Без едната интегрална схема изчезнаха всички габарити и стопове..... само фаровете останаха.
                  Някой има ли на идея колко струва въпросната "зелена курийка" втора употреба или някой да има една за донор?

Comment

Зависи как я намериш колега, аз я намерих за 50лв втора ръка. Потърси в темите.
                    Alfa 166jtd,1999

Comment

Колега моята като я взех не светеше десен стоп. Отидох при електричар и той рови рови та накрая каза че ще реши проблема като вземе ток от левият стоп щото неможе да разбере къде се губи токът. Проблемът бе решен но само за два три дни. След това ми светнаха двата стопа и не гаснат. Отидох при друг електричар и ми обясни че деснията не ми е светел защото в зелената кутиика е изгоряло нещо транзистор или нещо подобно. Изгоряло е в положение затворено. При взимане на ток от другият стоп сме го натоварили и същото нещо но за другият стоп изпушва но в положение отворено и започват да светят постоянно. Та ползвахме тока към средният стоп и чрез реле подаде и на другите стопове ток. Използва реле за да излъже зелената кутия да не се натовари и той да изпуши. А въпросните транзистори или каквито и да са чаркалаци от зелената кутия които са сдали багажа не били скъпи но не му се играеше да ходи по магазини да ги търси.
                      ALFA ROMEO 166 2.4JTD 100kW

Comment

Мога да го направя така, но не ми се правят парлапански работи. Въпросните чаркалаци струват около 4лв. с поръчка и не се зане кога ще пристигнат. Продължавам да търся донор.

Comment

Не става колега. Без едната интегрална схема изчезнаха всички габарити и стопове..... само фаровете останаха.
                          Някой има ли на идея колко струва въпросната "зелена курийка" втора употреба или някой да има една за донор?
                          Колега, във раздел купува/продава питай продаващите части за 166. Срещнах на едно място предлагаха такава за 80лв.
                          При мен изгоря една джаджа и взехме от третия стоп. Сега съм без трети но всичко друго свети. Тези джаджи са специализирани и ги няма по магазините. На мен ми поръчаха от чужбина. Сега я чакам да дойде сумата с доставката е 22лв. Незнам дали е същото като при теб, може твойта джаджа да е друга в кутийката, там има доста джаджи
                          sigpic

Comment

имам такава клиукарка ако те интерсува казвай моята със отсъпка от италия ми се върза 240 евро ако говорите за зелената кутия под волана дето командва фаровете
                            ALFA ROMEO 155 2.0 T.S.
                            ALFA ROMEO 166 2.4 JTD

Comment

Частта пристигна, смених я и вече 1 седмица нямам проблем. Ако някой има подобни проблеми ще помагам.

Comment

Working...
                              X